'Ajax had slag nooit kunnen winnen; enorm salaris Odegaard bij Real Madrid'
Noorse tiener verdient slechts kwart miljoen minder dan Isco

'Ajax had slag nooit kunnen winnen; enorm salaris Odegaard bij Real Madrid'

20-01-2015 13:07
40

Ajax had de strijd om toptalent Martin Odegaard waarschijnlijk nooit kunnen winnen. De Noorse tiener trekt binnenkort naar Real Madrid en gaat daar een vorstelijk salaris van 2,25 miljoen euro per jaar verdienen. Dat meldt het Duitse Bild, dat met transfernieuws vaak goed ingevoerd is.

Ajax was samen met Europese topclubs als Bayern München, Liverpool, Manchester United, Manchester City, FC Barcelona en Real Madrid in de race om de middenvelder van Strømsgodset IF. De Amsterdammers hoopten met een goed toekomstperspectief hun slag te kunnen slaan, maar tegen het grote geld kunnen zij niet op. De Madrilenen maken naar verwachting snel bekend dat de drievoudige international bij De Koninklijke tekent.

Wedden

Meer odds

Odegaard gaat naar verluidt meteen al een riant salaris verdienen. Met 2,25 miljoen euro per jaar strijkt hij slechts een kwart miljoen minder op dan de Spaanse international Isco. Zulke bedragen kan Ajax nimmer bieden, want dan zou het dwars door het salarisplafond schieten. Bovendien krijgt vader Erik bij Real een baan als jeugdtrainer aangeboden en ook dat zouden de Amsterdammers niet doen.

Real Madrid koopt Odegaard voor 3,5 miljoen euro van Strømsgodset. Dat bedrag kan door middel van bonussen nog verdubbelen in de loop der jaren. De middenvelder begint zijn Madrileense loopbaan niet direct in de hoofdmacht, maar sluit tot de zomer aan bij het tweede team. Die ploeg wordt getraind door niemand minder dan Zinedine Zidane.