Zomerflops FC Twente tonen ook bij beloften geenszins aan versterking te zijn

Zomerflops FC Twente tonen ook bij beloften geenszins aan versterking te zijn

20-01-2015 13:41
0

FC Twente trok afgelopen zomer de vleugelspelers Ryo Miyaichi en Kasper Kusk aan, om het vertrokken tweetal Dusan Tadic en Quincy Promes op te volgen. De Japanner en de Deen hebben de succesvolle aanvallers alles behalve doen vergeten. Zelfs bij Jong FC Twente in de Jupiler League wisten zij maandagavond niet te imponeren.

Miyaichi wordt dit seizoen gehuurd van Arsenal, iets dat Feyenoord in het seizoen 2010/11 ook deed. Waar de Japanse vleugelspits in Rotterdam snel een publiekslieveling werd, daar heeft hij het in Enschede moeilijk. Tijdens vijf basisplekken en drie invalbeurten wist Miyaichi totaal geen indruk te maken. Ook Kusk, die voor driekwart miljoen euro van Aalborg BK overkwam, toonde zich nog geen versterking.

Beide vleugelspelers zaten tegen Feyenoord niet bij de selectie en moesten maandagavond bij Jong FC Twente meedoen. "Van die jongens hoop je natuurlijk dat ze wat extra's kunnen brengen", zei Jong FC Twente-coach Jan Zoutman tegen FOX Sports na de 0-1 nederlaag tegen VVV-Venlo. "Die jongens moeten ook laten zien waarom ze in de A-selectie zitten. Ze moeten deze wedstrijd aangrijpen om aan te tonen dat ze klaar zijn voor het moment dat ze in Twente 1 kunnen spelen."

In het geval van Miyaichi, die bij de beloften inhoud moet kweken, was er ook een positief punt te noemen. "Voor Ryo is het goed dat zijn rendement uit zijn spel wat hoger wordt. Het is een jongen die zijn taken, met name zonder bal, heel erg goed uitvoert. Maar aan de bal en zeker ook in het beslissend zijn in de eindfase, daar mag je iets meer van verwachten", aldus Zoutman.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie