De Boer wil Feyenoord flinke tik geven met driepunter: Dat wordt een enorm gat
Feyenoord is volgens De Boer lastig te verslaan

De Boer wil Feyenoord flinke tik geven met driepunter: "Dat wordt een enorm gat"

21-01-2015 17:12
26

Ajax staat komend weekeinde in eigen huis tegenover Feyenoord. Bij De Rotterdammers leeft meer dan ooit het idee dat ze in de ArenA kunnen winnen, maar Ajax geeft zich niet zomaar gewonnen.

Het wordt voor Ajax-coach Frank de Boer zijn 34ste Klassieker, als speler en trainer. Hij weet dus wat erbij komt kijken. "Het is een speciale wedstrijd, ook voor de spelers. Maar bij de supporters leeft het normaal gesproken nog meer. Het is jammer dat de supporters blijkbaar nog steeds niet door een deur kunnen, anders was het nog leuker geweest", zegt De Boer tegen AjaxTV.

Ajax heeft acht punten voorsprong op Feyenoord, maar dat zijn er bij verlies nog maar vijf. "Wil je blijven aanhaken bij PSV, dan moet je winnen. Wil je een concurrent een flinke tik geven, dan moet je van Feyenoord winnen. Dat wordt dan een enorm gat, dus de noodzaak om te winnen is er. We moeten ze geen moed geven, dan ruiken ze bloed. Ze maken een hele goeie en stabiele indruk. Ze zijn lastig te verslaan. Hun kracht ligt in de eenheid, niet opgeven wanneer het ietsje minder gaat en af en toe de beuk erin gooien."

Vermeer
Doelman Kenneth Vermeer keert komend weekeinde met Feyenoord terug in 'zijn' ArenA, waar hij jarenlang keepte. Vermeer maakte afgelopen zomer de gevoelige overstap naar rivaal Feyenoord. "Die jongen was belangrijk voor ons en verdiende een mooie club. Ik geef hem een warme hand, ik gun hem het beste. Hij maakt een goeie indruk bij Feyenoord en daar zijn we blij om", besluit De Boer.