Voormalige Chelsea-hype worstelt nu bij Vitesse: Elke dag stond ik in de kranten
Middenvelder McEachran heeft slagen bij Chelsea allerminst uit zijn hoofd gezet

Voormalige Chelsea-hype worstelt nu bij Vitesse: "Elke dag stond ik in de kranten"

22-01-2015 12:19

Josh McEachran werd in zijn jonge jaren getipt voor een carrière in de top, maar tal van uitleenbeurten hebben de middenvelder geen soelaas geboden. Dit seizoen huurt Vitesse de Engelse jeugdinternational van Chelsea en ook in Arnhem heeft hij moeite veel aan te spelen toe te komen. 

De hype rond McEachran (21) hield in zijn tienerjaren maar aan. "Dat veranderde mijn leven, om eerlijk te zijn", vertelt hij in een uitgebreid interview met de Daily Mail. "Ik was toen zestien, zeventien jaar. Elke dag stond ik in de kranten. Ik wil niet zeggen dat het moeilijk was, maar het was anders. Je moet eraan wennen, niet dan?"

Ancelotti zag toekomst
Toen Carlo Ancelotti trainer van Chelsea was, liet hij de toen zeventienjarige McEachran regelmatig invallen bij het eerste en gebruikte hem zelfs zes keer in de Champions League (tweemaal basis). Het ging allemaal erg snel, erkent de Engelsman. "Plotseling ging ik van spelen voor het jeugdteam naar de Champions League. Alles veranderde. Het was een beetje vreemd en er was druk, maar ik genoot ervan. Het was een goed gevoel en dat wil terug."

Hoe het was verlopen als Ancelotti niet was vertrokken, zal niemand ooit weten. Feit is dat McEachran verhuurd werd aan Swansea City, Middlesbrough, Watford, Wigan Athletic en nu Vitesse. De controleur heeft zijn zinnen nog altijd gezet op slagen bij Chelsea. "Er zijn er zoveel die hun potentie pas vervolmaken als ze 24 of 25 zijn. Spelen voor Chelsea is nog altijd mijn droom."

Arnhemse periode
Zijn verhuur aan Middlesbrough was de enige periode waar McEachran veel aan spelen toekwam en ook bij Vitesse is het voorlopig geen hosanna. Tegen PSV stond de middenvelder pas voor de eerste keer in de basis, omdat hij de voorbereiding grotendeels miste en ook nog geblesseerd raakte aan zijn enkel. "Ik voel me weer zo fit als ik was en heb het gevoel dat ik in de goede richting ga."

"De manier waarop Vitesse speelt is perfect voor mij, via het middenveld", vervolgt McEachran, die contact onderhoudt met Chelsea. "Ze vergeten je niet. Het voelt niet alsof je geen deel meer uitmaakt van de club. Nu concentreer ik me op Vitesse en kijk niet verder dan dat. Aan het einde van dat seizoen kom ik over de brug. Het is dan aan José Mourinho."

(Bron infographic: The Daily Mail)