Jong Ajax krijgt rood en vertrekt met staart tussen de benen uit Rotterdam
6-0 op Kasteel

25-01-2015 14:40
2

Jong Ajax is zondagmiddag keihard onderuit gegaan in de Jupiler League. Sparta Rotterdam liet op Het Kasteel geen spaan heel van de ploeg van Andries Ulderink en Jaap Stam: 6-0.

De Amsterdammers begonnen nog redelijk, maar na 29 minuten ging het faliekant mis. Xavier Mous, doelman van Jong Ajax, kreeg een directe rode kaart, waarna Sparta de score opende via Thomas Verhaar. Vervolgens ging het snel. Kenny Teijsse, Paul Gladon en Huseyin Dogan schroefden de score nog voor rust op naar 4-0.

Sparta hield zich in de tweede helft lang koest, maar een kwartier voor tijdwas het weer raak. Yalani Baio maakte de 5-0 en Denis Mahmudov zorgde voor het slotakkoord.

Door de ontluisterende nederlaag blijft Jong Ajax de nummer acht van de Jupiler League. Sparta is met 36 punten, vijf meer dan de Amsterdammers, de nummer zes.