Real-aanwinst laat anderhalf miljoen schieten: Heb een unieke kans gekregen
Middenvelder trots op nieuwe uitdaging

Real-aanwinst laat anderhalf miljoen schieten: "Heb een unieke kans gekregen"

26-01-2015 16:22

Lucas Silva is de Braziliaanse club Cruzeiro tegemoet gekomen om zijn overstap naar Real Madrid rond te maken. Naar eigen zeggen had de 21-jarige voetballer recht op tien procent van de transfersom, maar dat interessante geldbedrag liet hij schieten.

"Het is correct dat ik mijn tien procent van de transfersom heb weggegeven om naar Real Madrid te gaan", beaamde Silva tegenover de Spaanse sportkrant Marca. "Het was de beste optie voor alle partijen en ik wilde in dit stadium van mijn carrière graag voor Real voetballen. Ik heb een unieke kans gekregen en daar wil ik maximaal van profiteren."

"Real Madrid is de grootste club van de wereld, maar ik ben klaar voor deze uitdaging. Het maakt me echt enthousiast. Ik weet dat er een stevige concurrentiestrijd is, dat de competitie zwaar is en we ook nog eens in de Champions League actief zullen zijn. Maar ik verwacht me goed aan te passen bij mijn nieuwe club", aldus de 21-jarige middenvelder.

Met coach Carlo Ancelotti sprak de aanwinst nog niet. "Wel met andere mensen binnen de club, zoals de technisch directeur. Ik weet wat Real van me verwacht. Ze hebben me bekeken bij Cruzeiro en weten dus waartoe ik in staat ben. Uiteindelijk is het aan de coach om de beslissingen te nemen."