Millwall haalt bij Koeman overbodige Nederlander op huurbasis binnen
Southampton verhuurde hem eerder aan Norwich

Millwall haalt bij Koeman overbodige Nederlander op huurbasis binnen

26-01-2015 17:06

Jos Hooiveld maakt het lopende voetbalseizoen af in dienst van Millwall. De club uit het Engelse Championship is door Southampton op huurbasis ondergebracht bij de Londenaren.

Hooiveld staat sinds eind augustus 2011 op de loonlijst bij Southampton, de club van manager Ronald Koeman. Met die club promoveerde de nu 31-jarige verdediger naar de Premier League, mede tot stand gekomen dankzij een cruciaal doelpunt van hem tegen Coventry City. In dat seizoen speelde de Nederlander 41 officiële wedstrijden voor The Saints.

Na de terugkeer in de Premier League speelde Hooiveld 28 wedstrijden voor Southampton, met daarbij enkele memorabele overwinningen. Gaandeweg raakte de centrale verdediger zijn basisplaats evenwel kwijt. Afgelopen zomer koos de oud-speler van sc Heerenveen daarom voor een tijdelijke overstap naar Norwich City, waar hij zes keer in actie kwam.

Bij Millwall hoopt Hooiveld op regelmatige basis zijn wedstrijden mee te pikken. Zijn nieuwe ploeg staat 22ste in het Championship, op drie punten van de degradatiestreep.