Positiviteit na zoveelste pijnlijke nederlaag Vitesse: Toch ben ik trots
"Heel frustrerend ook dat we niet scoren"

Positiviteit na zoveelste pijnlijke nederlaag Vitesse: "Toch ben ik trots"

28-01-2015 23:50
7

Vitesse verloor woensdag voor de tweede keer in vijf dagen in het noorden van het land. Ditmaal was FC Groningen de baas (4-0), daar waar sc Heerenveen zaterdag al zegvierde met 4-1. Trainer Peter Bosz kan het niet bevatten.

Vitesse was een uur lang namelijk de bovenliggende partij in Groningen, maar scoorde niet. Opnieuw niet. Het begint een groot probleem te worden. "Om gek van te worden", zegt Bosz tegenover FOX Sports, wijzend op de nieuwe nederlaag.

"Heel frustrerend ook dat we niet scoren. Toch ben ik trots op mijn spelers. We hebben zaterdag tegen Heerenveen een heel slechte wedstrijd gespeeld. De ploeg heeft zich daarvan uitstekend hersteld. Hard geknokt en goed gevoetbald, maar niet gescoord. Het is niet anders", stelt Bosz.

Erwin van de Looi, trainer van Groningen, stak zijn collega een hart onder de riem. "Dit is natuurlijk heel sneu voor Vitesse. We hadden een uur lang niets te vertellen. We hebben gevochten om te overleven. Dat is met geluk en kunst- en vliegwerk gelukt. In het laatste half uur waren we ongelooflijk effectief. Zo vaak scoren we dit seizoen nu ook weer niet."