Voormalig Twente-spits terug naar Nederland: Lekker vol stadion, goede sfeer
"Ik heb veel van club gewisseld en vaak in het buitenland gespeeld"

Voormalig Twente-spits terug naar Nederland: "Lekker vol stadion, goede sfeer"

29-01-2015 10:08

Glynor Plet keert definitief bij Go Ahead Eagles terug op de Nederlandse voetbalvelden. De spits speelt de rest van het seizoen in Deventer, zo maakte de Eredivisie-club donderdag bekend. 

Plet was bij de Belgische club Zulte Waregem op een zijspoor beland en mocht vertrekken. De voormalige spits van onder meer Telstar, Heracles Almelo en FC Twente stond in de belangstelling van diverse clubs, maar heeft gekozen voor Go Ahead Eagles. "Ik maak altijd keuzes op gevoel en dat gevoel zei me naar Deventer te gaan", verklaart Plet. "Ik ken Go Ahead Eagles natuurlijk al vanaf mijn Telstar-tijd en wat me toen al opviel was dat lekker volle stadion, die goede sfeer."

"De laatste jaren zijn rumoerig geweest, ik heb veel van club gewisseld en vaak in het buitenland gespeeld", doet hij zijn verhaal op de website van de Eagles. "Daardoor moest ik wel eens langere tijd zonder mijn gezin zijn. Ook daarom komt deze kans op het juiste moment." Go Ahead Eagles versterkte zich eerder deze maand al met vleugelspits Wesley Verhoek en lijkt met Plet een garantie op doelpunten binnen te halen.

Trainer Foeke Booy is ook blij met de nieuwste aanwinst. "Ik heb Glynor gezegd: voor jou een mooie kans, maak het maar waar. Voor Go Ahead Eagles is hij een mooie versterking, die in de lijn van de komst van Wesley Verhoek ligt", vertelt de oefenmeester.

"Ook Glynor brengt ervaring en een goede leeftijd mee. Hij heeft lengte, kopkracht, is balvast. Heel goed en positief om hem erbij te hebben. We hebben altijd gezegd: we gaan niet halen om het halen, we halen alleen als we er iemand bijkrijgen die echt iets kan toevoegen, die ons echt kan helpen. Ik denk dat dát met Glynor en Wesley wel goed zit."