Goed en slecht nieuws voor Ibrahimovic na bikkelharde overtreding
Oud-Ajacied moet zich verantwoorden in februari

Goed en slecht nieuws voor Ibrahimovic na bikkelharde overtreding

29-01-2015 22:41

Zlatan Ibrahimovic is op het matje geroepen door de LFP, de organisatie van het Franse topvoetbal. De geroutineerde spits van grootmacht Paris Saint-Germain moet zich melden bij de tuchtcommissie naar aanleiding van zijn overtreding op Stéphanois Romain Hamouma van Saint-Etienne.

Bij een nipte voorsprong in de slotfase ging de Zweedse oud-Ajacied bikkelhard door op zijn tegenstander. De scheidsrechter besloot de sterspeler van PSG een gele kaart toe te kennen voor dit onreglementaire vergrijp. Volgens de Franse sportkrant L'Equipe dreigt de overtreding echter nog een vervelend staartje te krijgen.

De Franse tuchtcommissie heeft enkele weken de tijd om alsnog een schorsing op te leggen en overweegt dat reglement toe te passen. Op 19 februari mag de spits zijn verhaal doen in deze kwestie. Omdat de gele kaart niet is geregistreerd vanwege het lopende onderzoek, is Ibrahimovic komende dinsdag gewoon inzetbaar voor de bekerwedstrijd tegen Lille.

PSG won de wedstrijd tegen Saint-Etienne uiteindelijk met 0-1. Ibrahimovic zorgde vanaf elf meter voor het winnende doelpunt.