PEC Zwolle zet streep door Necid, nieuwe spits meldt zich voor tweede kans
. "Daar hebben we een aantal dagen geleden al een streep doorgezet"

PEC Zwolle zet streep door Necid, nieuwe spits meldt zich voor tweede kans

31-01-2015 15:02

PEC Zwolle heeft de hoop op een terugkeer van Tomas Necid definitief laten varen. De Tsjechische spits keerde in de winterstop terug naar CSKA Moskou, maar maakte nog geen transfer.

PEC heeft Necid, in de eerste seizoenshelft goed voor acht treffers, inmiddels uit het hoofd gezet. "Daar hebben we een aantal dagen geleden al een streep doorgezet", zegt technisch directeur Gerard Nijkamp tegen RTV Oost. "We willen graag de regie hebben en op de situatie rond Necid heb ik geen invloed."

CKSA Moskou hoopt de spits te verkopen, maar ondanks tal van geruchten over een Italiaanse transfer laat een bevestiging op zich wachten. Voor PEC is hij geen optie meer. "We hebben het heel lang laten doorsudderen, maar op een gegeven moment kreeg ik de indruk dat de kans op slagen minimaal werd en dan moet je overschakelen op plan B."

Dat plan B treedt waarschijnlijk in werking met Eli Babalj. De geflopte aanvaller van AZ (22) traint al enkele dagen mee in Zwolle. Nijkamp: "We proberen het rond te maken met hem. Hij moet de vervanger van Necid worden." Beide partijen hebben al een positief gesprek achter de rug.

"Het is een speler die op een dood spoor zat bij AZ, maar hij is anderhalf jaar geleden wel als talent en international uit Australië naar AZ gekomen. Ze hebben hem daar intensief gescout en ik heb een hoge pet op van de scouting van AZ, dat hebben ze in het verleden ook bewezen. We willen hem hier een tweede kans geven om zijn carrière nieuwe leven in te blazen."