Schaken kan inpakken door versterking: Een geweldige speler, echt waar
"Met alle respect voor die jongens"

Schaken kan inpakken door versterking: "Een geweldige speler, echt waar"

01-02-2015 12:44
5

Ruben Schaken kan begrip opbrengen voor de keuzes van Fred Rutten, maar had eigenlijk op meer krediet gerekend. Door zijn reserverol bij Feyenoord vertrok hij in de winter naar Azerbeidzjan.

Schaken werd uit de basis gespeeld door Jens Toornstra. "Een geweldige speler, echt waar", aldus de 31-jarige aanvaller over zijn concurrent bij FOX Sports. "Het is eigenlijk een nummer tien, maar Lex (Immers, red.) deed het daar ook goed. Ik vond dat de trainer met mij een goed alternatief achter de hand had."

Rutten maakte echter nauwelijks gebruik van Schaken. "Als het niet lekker liep met Toornstra kon ik in sommige wedstrijden voor een beslissing zorgen. In de wedstrijden waarin we achter stonden koos Rutten voor jonge jongens. Die zaten op de bank en ik op de tribune. Met alle respect voor die jongens: als ze invielen pakte het soms goed uit, maar ook vaak minder."

"Als je zo'n gevaarlijke speler in je selectie hebt, die je zo kan inbrengen als de nood aan de man is...", doelt Schaken op zichzelf. "Waarom zou je dat dan nalaten?" Hij tekende eerder deze maand bij Inter Baku.