Angstgegner Ajax moet 'nummer drie' zijn: 'Samen met PSV de beste selectie'

Angstgegner Ajax moet 'nummer drie' zijn: 'Samen met PSV de beste selectie'

Gepubliceerd: maandag 2 februari 2015 om 14:36ma 02-02-2015 om 14:36

Vitesse won zondag knap met 1-0 van Ajax. De Arnhemmers zijn een angstgegner voor de Amsterdammers, maar presteren dit seizoen zwaar onder de maat. Trainer Peter Bosz beaamt dat.

De oefenmeester schoof na de overwinning op Ajax aan bij Studio Voetbal, waar hij werd geconfronteerd met de huidige rangschikking: een tiende plek. "Jullie staan zeven plaatsen te laag", zei Pierre van Hooijdonk. "Met PSV beschikken jullie over de beste selectie."

Bosz kon zich niet vinden in dat oordeel van de voormalig Oranje-international. "We lopen te worstelen met de spitspositie. Als je voorin scoort, dan ontzie je ook je verdediging", is Bosz van mening. De coach bracht tegen Ajax spits Uros Djurdjevic, die middels een fantastisch doelpunt matchwinner werd.

De trainer ziet middenvelder Marko Vejinovic als één van zijn belangrijkste spelers. "Het middenveld is erg aanvallend ingesteld. We staan daar met Vejinovic als meest verdedigende middenvelder. Hij is eigenlijk een 'tien' maar zijn beste positie kan voor de verdediging zijn. Dat betekent dat hij verdedigend een hoop bij moet leren. Met Rob Maas is hij veel bezig om zichzelf goed te positioneren", besluit Bosz over zijn pupil.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws