Snelle transfer van Ajax hing al tijden in de lucht: Geen bliksemtransfer
"Dat was in eerste instantie ook de bedoeling"

Snelle transfer van Ajax hing al tijden in de lucht: "Geen bliksemtransfer"

02-02-2015 21:30

Daley Sinkgraven maakte afgelopen weekend een half jaar eerder dan gedacht de overstap naar Ajax. Edwin Olde Riekerink maakte de deal van het negentienjarige talent rond.

Ajax zette vorige week vaart achter de transfer van Sinkgraven en haalde hem direct naar Amsterdam. "Dat was in eerste instantie ook de bedoeling", zegt zijn zaakwaarnemer over de plannen van Ajax om het talent in de zomer bij sc Heerenveen los te weken. "Maar Frank de Boer wilde hem graag er meteen bij hebben."

"Je kunt niet in de toekomst kijken, maar Ajax wilde Daley al heel lang hebben", vervolgt Olde Riekerink in gesprek met Metro. "Afgelopen zomer waren er ook al contacten. Het beeld dat de club schetste en de gesprekken met De Boer waren positief. Dit was geen bliksemtransfer. Het hing al een tijd in de lucht dat Daley naar Ajax zou gaan, de vraag was alleen wanneer. Uiteindelijk heeft Daley de knoop doorgehakt."

Sinkgraven tekende zaterdag een meerjarig contract bij Ajax, dat naar verluidt ruim zes miljoen euro voor hem betaalde. Hij zou maandag een medische keuring ondergaan, maar de uitkomst daarvan is nog niet bekend.