Pikante transfer leek aanstaande: Maar Eredivisie had mijn prioriteit
"Als ik nog wat wil, dan moet ik het nu laten zien"

Pikante transfer leek aanstaande: "Maar Eredivisie had mijn prioriteit"

05-02-2015 15:58
3

Wiljan Pluim tekende woensdag een contract voor anderhalf jaar bij Willem II, net na de transferdeadline. Enkele dagen eerder liet hij zijn contract bij Roda JC Kerkrade ontbinden. De middenvelder hoopt bij zijn nieuwe werkgever uit te blinken.

"Als ik nog wat wil, dan moet ik het nu laten zien", laat hij weten in gesprek met Voetbal International. Pluim keek afgelopen week gek op, toen zijn trainer René Troost het vertrouwen in hem opzegde. "Er is genoeg over gezegd en geschreven, ik ben er klaar mee."

In de tussentijd gebeurde er van alles. NEC meldde zich bijvoorbeeld ook bij Pluim, die juist speelde voor concurrent Roda. Het zou een pikante transfer zijn geweest. NEC-trainer Ruud Brood kende de middenvelder nog uit zijn tijd bij Roda, in de Eredivisie. "Ik kijk nog steeds met een goed gevoel terug op die samenwerking", aldus Pluim. "Maar de Eredivisie had mijn prioriteit."

"Ik stel mezelf nu geen doelen. Ik ben net 26 geworden en heb hier een contract getekend voor anderhalf jaar. Gezien mijn leeftijd is het belangrijk om te spelen. Het voelt niet als een laatste kans om me te bewijzen op het hoogste niveau, maar wel als ik nog verdere ambities heb", vervolgt de speler, die hoopt snel te mogen spelen. "Zelf ben ik fit en zit ik nog goed in mijn ritme. Ik verwacht dat mijn spullen snel in orde zijn, zodat ik dit weekend speelgerechtigd ben voor het thuisduel met Heracles."