Jong Oranje-klant op zijspoor: Kan nog zo goed spelen, hij kiest toch niet voor me
"Ik had het gevoel dat de trainer erg snel voor hem koos"

Jong Oranje-klant op zijspoor: "Kan nog zo goed spelen, hij kiest toch niet voor me"

07-02-2015 12:08

Doke Schmidt lijkt bezig aan zijn laatste maanden in dienst van sc Heerenveen. De verdediger is in het bezit van een aflopend contract en erg goed naar zijn zin heeft hij het momenteel niet in Friesland.

Schmidt kwam afgelopen zomer terug van een verhuurperiode bij Go Ahead Eagles, maar bij Heerenveen is er nauwelijks speeltijd voor hem weggelegd. De rechtsback, die vorig jaar nog deel uitmaakte van Jong Oranje, begon slechts vier keer in de basis en veel perspectief op meer is er niet. "Ik heb wel eens gedacht: ik kan nog zo goed spelen, de trainer kiest toch niet voor mij", vertelt hij in de Leeuwarder Courant.

Die gedachte verwierp hij ook weer snel. "Daar heb je uiteindelijk alleen jezelf maar mee. Als er een kans komt, moet ik die grijpen. Het kan altijd de mogelijkheid zijn om me definitief in de basis te spelen. Je bent mentaal zo sterk, hoor ik soms. Ik vind mijn houding normaal." Schmidt verloor de concurrentiestrijd van Stefano Marzo.

"Ik had het gevoel dat de trainer erg snel voor Stefano koos, maar ik had het ermee te doen. De knop moest om, zeker toen bleek dat de club me niet opnieuw naar Go Ahead Eagles liet gaan. Spijt van mijn terugkeer heb ik niet gehad, maar natuurlijk heb ik wel gebaald. Het is jammer dat het zo is gegaan, maar het is uiteindelijk aan mij om de trainer aan het twijfelen te brengen", aldus de 22-jarige Schmidt, die nog niet weet waar hij volgend seizoen speelt.