Nederlander beleeft droom in Engeland: Ik moet hier dé spits worden

Nederlander beleeft droom in Engeland: "Ik moet hier dé spits worden"

Gepubliceerd: zaterdag 7 februari 2015 om 12:26za 07-02-2015 om 12:26

Kevin van Veen maakte afgelopen maand een droomtransfer van FC Oss naar Scunthorpe United. Na twee trainingen lonkt voor de spits, die nog geen jaar geleden in de Topklasse speelde, nu al een debuut in het Engelse profvoetbal.

Het was in Nederland misschien wel de meest verrassende transfer van januari: een voormalig amateur die in één jaar tijd in Engeland belandt. Het verschil heeft hij al gemerkt. "Het zijn allemaal zwaargewichten", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Ik zag meteen een groot verschil tussen hen en mijn oud-ploeggenoten bij FC Oss. Ze hebben al gezegd dat ik aan de gewichten moet. Zolang dat niet ten koste gaat van mijn wendbaarheid, vind ik het leuk."

De 23-jarige Van Veen, in de eerste seizoenshelft goed voor twintig goals, moet ook wennen aan het hogere tempo. "Veel ploeggenoten hebben in de jeugd gespeeld bij clubs als Chelsea, Manchester City en Manchester United. Het is moeilijker dan in de Jupiler League, hoor", aldus Van Veen, die ook in de belangstelling stond van Championship-club Millwall. Toch koos hij voor Scunthorpe, dat in de League One uitkomt.

"Milwall wilde meer betalen aan FC Oss en ik zou er ook meer kunnen verdienen. Maar ik wil groeien en dat kan het beste in de League One. In het Championship kan ik vallen als een baksteen", zegt de aanvaller, die snel een basisplek wil veroveren. "Ik moet hier dé spits worden. Tenminste, ik ga ervan uit dat ik ben gehaald om te spelen. Ik kostte een behoorlijk bedrag en heb een contract van drieënhalf jaar getekend."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws