Van den Brom bestrijdt 'vorm' AZ: 'De bal kan er bij ons zomaar in liggen'

Van den Brom bestrijdt 'vorm' AZ: 'De bal kan er bij ons zomaar in liggen'

12-02-2015 15:50
3

AZ keek afgelopen weekeinde tegen een ruime achterstand aan, maar won uiteindelijk met 2-4 bij FC Groningen. Trainer John van den Brom kijkt met vertrouwen uit naar de ontmoeting met PSV van vrijdagavond.

"We hebben de tweede helft tegen FC Groningen teruggekeken en daar kreeg ik een heel goed en warm gevoel van", blikt Van den Brom donderdag op de officiële website van de Alkmaarders terug op de overwinning. "Als trainer houd ik me altijd vast aan het laatste dat ik heb gezien en dat was die tweede helft. Toch ga ik er niet in mee door te zeggen dat we in vorm zijn. Tegen Groningen hadden we de eerste helft nul vorm en de tweede helft alle.Als je praat over vorm, moet je de tegenstander bij wijze van spreken negentig minuten lang de wil kunnen opleggen. Zo ver zijn we nog niet, maar feit is wel dat we steeds beter worden."

De coach is te spreken over het spel van zijn eigen ploeg. "We willen het liefst de tegenstander niet laten opbouwen, maar we moeten oppassen dat we niet te gretig naar voren lopen. Dan weet je dat hij er zomaar bij ons in kan liggen." Van den Brom kijkt ook vooruit op het belangrijke duel met koploper PSV. "We moeten heel georganiseerd en gegroepeerd ons ding doen en we gaan ons ook tegen PSV absoluut niet aanpassen. We gaan gewoon ons eigen spel spelen en hopelijk zorgt dat voor een mooie wedstrijd."

AZ mist Aron Jóhannsson, Celso Ortiz en Viktor Elm door blessures tegen PSV. Dat betekent dat Robert Mühren de spits weer zal zijn. "Robert heeft het heel moeilijk gehad, is zijn plaats in het elftal kwijtgeraakt. Hij is altijd door blijven gaan met zichzelf te verbeteren en heeft op zijn kans gewacht. Tegen FC Groningen kreeg hij die en heeft hij die gepakt", legt Van den Brom uit.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie