Noodklokken luiden in Almelo: trainer treft rigoureuze maatregelen om tij te keren
"Ik had me de week wel iets anders voorgesteld"

Noodklokken luiden in Almelo: trainer treft rigoureuze maatregelen om tij te keren

13-02-2015 14:29
1

Heracles Almelo zit in zwaar weer. De degradatiekandidaat nam onlangs al diverse maatregelen om het tijd te keren. Trainer John Stegeman doet er nu een schepje bovenop en vervangt zijn doelman en een ervaren middenvelder.

Bram Castro neemt zaterdag tegen Feyenoord plaats onder de lat ten faveure van Dennis Telgenkamp en Simon Cziommer staat zijn plaats af aan Dario Vujicevic. "Ik ben geen trainer die het elftal vaak door elkaar gooit. De meeste wisselingen die ik heb doorgevoerd dit seizoen kwamen bijna allemaal voort uit blessures", verdedigt Stegeman zijn beslissingen in gesprek met TC/Tubantia.

Dit zijn overigens niet de enige maatregelen die de oefenmeester moest treffen. Oussama Tannane werd voor de tweede keer binnen afzienbare tijd uit de selectie gezet. "Ik had me de week wel iets anders voorgesteld. Ik stop de energie ook liever in het team, omdat de ploeg dat hard nodig heeft, maar we moesten wel zo handelen. Juist in het belang van het team."

De beslissing om Telgenkamp te vervangen was ook een lastige: "Geloof maar niet dat ik deze week 's nachts wakker werd en dacht: ik zet een andere keeper op de goal. Dit is geen beslissing geweest die we zomaar even hebben genomen. Daar hebben we met z'n allen heel goed over nagedacht. Ik ben een trainer, die normaal gesproken in het ontwikkelen van spelers denkt, maar we zitten nu in een fase dat het alleen nog maar om de punten gaat. En wij hebben de overtuiging dat we met Castro op dit moment stabieler worden."