Southampton krijgt 'honderd procent gelijk' met keuze voor Koeman
"Het was zijn rechtlijnige, eerlijke aanpak die ons aansprak"

Southampton krijgt 'honderd procent gelijk' met keuze voor Koeman

17-02-2015 20:14
2

Ronald Koeman kan niet meer stuk bij Southampton. De Nederlandse manager speelt met zijn ploeg attractief voetbal en dat leidt tot een topklassering in de Premier League.

De Engelse competitie is ruim over de helft en Southampton bivakkeert nog steeds op de vierde plek, achter de topclubs Chelsea, Manchester City en Manchester United. Ralph Krueger, voorzitter van The Saints, is dolblij met Koeman, die in de zomer overkwam van Feyenoord.

"We hebben ook met niemand anders gesproken. Het was zijn rechtlijnige, eerlijke aanpak die ons aansprak. We hebben honderd procent gelijk gekregen", zegt de Canadese preses tegen de BBC. "Hij heeft alles dat hij heeft beloofd waargemaakt. Ronald is erg open en op zoek naar kansen voor de club. Hij is nooit tevreden en eist iedere dag progressie."

En dat terwijl Koeman in de zomer de selectie volledig moest renoveren. "We hebben dit seizoen een duidelijke groei doorgemaakt", aldus Krueger, die ook zijn eigen leiderschap prijst. "Er is een duidelijke filosofie. Het is eenvoudig: ik loop de mensen niet voor de voeten en geef meer verantwoordelijkheid."