AZ-smaakmaker wil meer dan toekijken: 'Lastig om de duels alleen op tv te volgen'
Het ging op 1 februari mis voor Ortiz

AZ-smaakmaker wil meer dan toekijken: 'Lastig om de duels alleen op tv te volgen'

18-02-2015 16:43

Celso Ortiz staat de komende weken nog langs de zijlijn met een gebroken spaakbeen. De middenvelder van AZ heeft er moeite mee te moeten toekijken.

Het ging op 1 februari mis voor Ortiz. In het duel met Heracles Almelo brak hij zijn spaakbeen. "Ik heb de laatste weken veel pijn gehad, maar het gaat vooruit", zegt Ortiz op de officiële website van de Alkmaarders. "Ik hoop dat het snel beter wordt. Wat er gebeurde in de wedstrijd? Ik kwam ongelukkig terecht en brak mijn onderarm. Ik viel met mijn lichaam bovenop mijn arm. Geen fijn moment."

Hoewel hij zegt vooruitgang te boeken, duurt het nog wel even voordat Ortiz zijn rentree kan maken. De middenvelder traint wel met de equipe van coach John van den Brom, maar kan verder weinig. "Mijn conditie is goed. Ik kan alleen geen duel aangaan. Ik hoop over zes weken weer te kunnen spelen. Ik heb hard moeten vechten om belangrijk te zijn voor AZ. En nu wil ik weer zo hoog mogelijk eindigen."

De prestaties van AZ zijn dit seizoen over het algemeen prima te noemen en daar is de Paraguayaan blij mee. Al is toekijken wel lastig voor hem. "Voor mij is het nu moeilijk. Het team draait goed. En het elftal speelt belangrijke wedstrijden. Het is lastig om de wedstrijden alleen op tv te volgen. Maar ik ben natuurlijk wel blij voor het team", besluit hij.