Nieuwe kapitein van degradatiekandidaat: 'Ojo was geen verkeerde aanvoerder'
Nieuwe aanvoerder geeft tekst en uitleg

Nieuwe kapitein van degradatiekandidaat: 'Ojo was geen verkeerde aanvoerder'

19-02-2015 18:21

Josimar Lima mag zich sinds enkele dagen aanvoerder noemen van FC Dordrecht. De verdediger kreeg de band van de technische staf nadat besloten werd dat Funso Ojo deze niet meer mocht dragen. De nieuwe kapitein van de ploeg is trots op zijn nieuwe rol binnen de selectie, maar wenst geen enkel slecht woord te zeggen over zijn voorganger.

"In mijn ogen is hij geen verkeerde aanvoerder, alleen als zijn ideeën niet overeenkomen met die van de club...", aldus Lima tegenover RTV Rijnmond.

De nieuwe aanvoerder weet naar zijn zeggen niet wat er besproken werd tussen de leiding van de club en Ojo. "Ik kan er niet echt een mening over geven, omdat ik de inhoud niet weet. Ik kreeg gewoon de vraag of ik de band wilde overnemen en het team wilde helpen. Daar heb ik 'ja' op gezegd."

Opvallend genoeg kreeg Lima ook een rode kaart in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. De verdediger werd later benoemd tot aanvoerder en Marvin Peersman, die ook de rode kaart kreeg, werd teruggezet naar het tweede elftal van de club. "Ik kan me voorstellen dat het van de buitenkant raar overkomt. Het was ook zeker geen slimme actie van mij. Na de wedstrijd dacht ik nog dat het geen rood was, maar nu ik de beelden heb gezien... Ik had iets rustiger moeten doen."