De Eredivisie-flops van dit weekend: Ajax en Twente leveren twee spelers
Wie viel in de 24e speelronde door de mand?

De Eredivisie-flops van dit weekend: Ajax en Twente leveren twee spelers

23-02-2015 11:00
9

De 24ste speelronde in de Eredivisie is achter de rug, tijd om de balans op te maken. Wie viel door de mand? Met twee keer Ajax, twee keer FC Twente en één keer PSV.

Kenneth Vermeer (Feyenoord)
Werd na zijn gevoelige overstap van Amsterdam naar Rotterdam bedolven onder de complimenten voor zijn sterke spel. De laatste weken zit de klad er echter goed in bij Vermeer, die tegen Excelsior weer twee keer moest vissen.

Nick Viergever (Ajax)
Kreeg van Frank de Boer de toezegging dat hij de komende weken mag blijven staan in de ploeg, maar Viergever liet na het gelijk van zijn trainer te bewijzen. Ging vreselijk in de fout bij de Tilburgse gelijkmaker.

Maikel van der Werff (PEC Zwolle)
Lijkt met zijn hoofd al bij Vitesse te zitten. Kreeg een gele kaart en was een onzekere factor bij de drie goals, inclusief de winnende 3-2, die PEC op bezoek bij ADO Den Haag om de oren kreeg.

Cuco Martina (FC Twente)
Kreeg in het hart van de Enschedese verdediging de voorkeur boven Darryl Lachman. Het vertrouwen werd niet bepaald terugbetaald door de verdediger, die hard in de fout ging bij de openingsgoal van Vitesse.

Renato Tapia (FC Twente)
Maakte de verdedigende misère bij Twente compleet. In de blessuretijd verspeelde het negentienjarige talent de bal, waarna de bezoekers uit Arnhem de winnende 1-2 lieten aantekenen.

Etienne Reijnen (SC Cambuur)
Heeft een vervelend weekend achter de rug, want op vrijdagavond ging het al mis voor de verdediger. Was slordig aan de bal en moest twee keer een doelpunt toestaan van het moeizaam scorende NAC.

Lerin Duarte (sc Heerenveen)
Kwam als wisselgeld voor de Ajax-transfer van Daley Sinkgraven naar Heerenveen en heeft zich nog niet bepaald kunnen onderscheiden. Heerenveen won van Groningen, maar Duarte speelde matig.

Adam Maher (PSV)
Zal zich snel moeten verbeteren, nu de concurrentie op het Eindhovense middenveld weer toeneemt. Voegde bar weinig toe tijdens de simpele 3-0 overwinning op FC Dordrecht, maar mocht desondanks wel negentig minuten blijven staan.

Lasse Schöne (Ajax)
De keren dat de Deen de laatste tijd in VP's floprubriek staat is bijna niet meer op één hand te tellen. Grossierde in balverlies en moet oppassen voor een reserverol in de laatste maanden van het seizoen.

Glynor Plet (Go Ahead Eagles)
Heeft nog geen moment kunnen aantonen waarom Go Ahead in de winter de portemonnee trok voor zijn komst. Plet hield geen bal vast en werd een kwartier voor tijd uit zijn lijden verlost.

Wout Weghorst (Heracles Almelo)
Het was niet het weekend van de lange spitsen in de Eredivisie. Na Plet moet ook Weghorst zich melden door zijn matige optreden tegen FC Utrecht. Doet in weinig denken aan de speler die eerder dit seizoen nog scoorde in de Arena.