De Tien: transfervrije spelers van United in 2016

De Tien: transfervrije spelers van United in 2016

24-02-2015 10:10
2

Na de nederlaag tegen Swansea City, is de kritiek op Manchester United weer toegenomen. Analytici menen dat sommige spelers hun beste tijd wel hebben gehad en dat Louis van Gaal moet gaan kijken naar vervangers. Vandaag een overzicht van tien Manchester United-spelers die in 2016 transfervrij zijn als hun contract niet wordt verlengd. 

10. Nick Powell
Middenvelder Nick Powell is momenteel verhuurd aan Leicester City. Het ziet er niet naar uit dat Powell zich in de basis bij United zal spelen, dus lijkt een vertrek aan het einde van volgend seizoen aannemelijk.   

 

9. Anders Lindegaard
Nu David de Gea de eerste doelman is onder Van Gaal, en Víctor Valdés is gehaald als directe concurrent, lijkt het verblijf van Anders Lindegaard bij de club ten einde te komen. De Deen staat in de belangstelling van het Noorse Molde FK.

8. Phil Jones
De centrale verdediger Phil Jones werd ooit bestempeld als 'de toekomst van United', maar die aanname lijkt steeds meer voorbarig te zijn geweest. Het is nog maar zeer de vraag of de toekomst van Jones daadwerkelijk bij The Red Devils ligt.   

7. Jonny Evans
Evenals Phil Jones, voldoet ook Jonny Evans lang niet altijd aan de verwachtingen bij Man U. Het is dan ook geen verrassing dat de Engelse club onder meer de verrichtingen van Marquinhos volgt en probeert om zo snel mogelijk Mats Hummels in te lijven. 

6. Chris Smalling
Chris Smalling is dit seizoen een van de sterkere verdedigers bij United. Smalling maakt af en toe echter ook rare fouten. Zijn oliedomme rode kaart tegen Manchester City is daar een voorbeeld van. 

5. Rafael
Rafael is al langer een twijfelgeval bij United. De Braziliaan heeft nooit zijn volledige potentie behaald en dus zou het geen verrassing zijn als de samenwerking met de rechtsback wordt beëindigd. Daarbij komt dat ook Everton-rechtsback Seamus Coleman nauwlettend in de gaten wordt gehouden door United. 

4. Javier Hernández
Je zou hem haast vergeten, maar ook Javier Hernández staat nog onder contract bij United. Chicharito wordt momenteel verhuurd aan Real Madrid, waar hij ook weinig speelminuten krijgt. 

3. Ashley Young
Ashley Young is de laatste weken, na een blessure in begin januari, weer goed bezig voor de ploeg van Van Gaal. De jongeling kreeg onder David Moyes weinig speelminuten, maar mocht dit seizoen al veertien keer in actie komen. Hoewel er gesprekken met Young worden gevoerd, is het niet aannemelijk dat Young ooit een steunpilaar van United wordt.  

2. David de Gea
Het lijkt een kwestie van tijd voordat United het contract van David de Gea gaat verlengen. De Gea is een van de beste keepers op de voetbalvelden en geniet onder meer interesse van Real Madrid. In theorie kan hij over ruim een jaar transfervrij vertrekken als er niets gebeurt.  

1. Robin van Persie
Robin van Persie beleeft een slecht seizoen bij United. De kritiek op de Nederlandse spits, die ook een blessure opliep tegen Swansea City, groeit met de week. Is Van Persie een van de grote namen die straks (transfervrij) kan vertrekken?