In het kort: Internazionale vervolgt zegereeks, Kuyt verspeelt koppositie

In het kort: Internazionale vervolgt zegereeks, Kuyt verspeelt koppositie

23-02-2015 22:58

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Inter blijft winnen
Internazionale lijkt de teleurstellende eerste seizoenshelft langzaam maar zeker achter zich te laten. De Milanezen wonnen maandag voor de derde keer op rij een competitiewedstrijd. Inter was ditmaal de baas over Cagliari: 1-2. De ploeg van trainer Roberto Mancini had het aanvankelijk lastig op Sardinië. De degradatiekandidaat verdedigde stug, maar moest vlak na rust toch een tegentreffer toestaan.

Mateo Kovacic zorgde voor de 0-1 in de 47e minuut. Het duurde daarna tot halverwege de tweede helft voor Mauro Icardi de stand naar 0-2 tilde. Een eigen doelpunt van doelman Juan Pablo Carrizo, bracht de spanning terug, maar de zege voor Inter kwam niet meer in gevaar. Door de overwinning komt Inter op 35 punten na 24 wedstrijden, goed voor plek acht.

Fenerbahçe verspeelt koppositie
Fenerbahçe is niet langer de koploper van Turkije. De ploeg verloor maandag ondanks een assist van Dirk Kuyt met 1-2 van Akhisarspor Belediyespor, waardoor de achterstand op aartsrivaal Galatasaray nu één punt bedraagt. Fenerbahçe kwam al na vijf minuten op achterstand via Güray Vural, waarna Raúl Meireles de thuisploeg nog voor rust op gelijke hoogte bracht. Een minuut voor tijd dompelde Ricardo Vaz Fenerbahçe alsnog in rouw.

Huntelaar meldt zich weer

Klaas-Jan Huntelaar lijkt op tijd fit voor de derby van zijn ploeg Schalke 04 tegen Borussia Dortmund, komende zaterdag in Dortmund. De Nederlandse spits verscheen maandag voor het eerst weer bij de groepstraining, nadat hij vorige week dinsdag geblesseerd was geraakt in de Champions Leaguewedstrijd tegen Real Madrid. Huntelaar liep in dat duel, dat zijn club met 2-0 verloor, een kneuzing aan een scheenbeen op toen hij in hard in botsing kwam met Raphaël Varane. Aanvankelijk werd gevreesd voor een ernstiger kwetsuur, maar het bleef tot een kneuzing beperkt. De Oranje-international kan daardoor waarschijnlijk tegen Dortmund gewoon zijn rentree maken na een schorsing in de competitie van vier wedstrijden.

Lahm is terug
Philipp Lahm heeft maandag voor het eerst sinds hij drie maanden geleden zijn rechterenkel brak weer voorzichtig met de bal getraind. De 31-jarige aanvoerder van Bayern München deed onder begeleiding van de hersteltrainer wat oefeningen en werkte daarna verder aan zijn conditie. Middenvelder Thiago is ook op de weg terug. Lahm raakte half november zo ernstig geblesseerd aan de enkel dat hij moest worden geopereerd. Het gewricht werd met een plaatje en schroeven gefixeerd. De Duitse international heeft zich ten doel gesteld de beslissende fase van het seizoen beschikbaar te zijn voor Bayern.

Sneijder ziet stofzuiger wegvallen
Galatasaray moet het voorlopig stellen zonder Felipe Melo. De middenvelder uit Brazilië heeft een rughernia en moet onder het mes. De verwachting is dat Melo minimaal zes weken buitenspel staat, maar in Turkije wordt ook gespeculeerd over herstelperiode van drie maanden. Dat zou betekenen dat zijn seizoen voorbij is. Melo mist in ieder geval de stadsderby tussen Galatasaray en Fenerbahçe.

Goed nieuws Dortmund
Trainer Jürgen Klopp heeft Sebastian Kehl en Sven Bender opgenomen in de selectie van Borussia Dortmund voor de uitwedstrijd van dinsdagavond tegen Juventus in de achtste finales van de Champions League. Beide spelers keren terug na langdurig blessureleed. Ook de in de winterstop van Red Bull Salzburg overgekomen Kevin Kampl is weer beschikbaar. Hij viel vrijdag in de competitiewedstrijd tegen VfB Stuttgart uit met een spierblessure.

Feyenoord krijgt geen last van Romein
Feyenoord komt aanstaande donderdag Alessandro Florenzi niet tegen in de Europa League-return tegen AS Roma. De middenvelder van de Italianen heeft afgelopen weekend een enkelblessure opgelopen. Roma probeert Florenzi klaar te stomen voor een plek op de bank, maar het duel met Feyenoord lijkt te vroeg te komen. De Romeinen en Rotterdammers strijden in De Kuip om een plek in de achtste finales van de Europa League. Het heenduel eindigde vorige week in een 1-1 gelijkspel.

Groningen bindt kind van de club
Tom Hiariej speelt ook de komende seizoenen bij FC Groningen. Het aflopende contract van de 26-jarige middenvelder is met twee jaar verlengd, meldt de nummer elf van de Eredivisie op het digitale thuis. "Tom is met name onder het bewind van hoofdtrainer Erwin van de Looi volledig tot wasdom gekomen", meldt technisch directeur Peter Jeltema. Hiariej speelt sinds zijn tiende bij Groningen en maakte in 2007 zijn debuut in de hoofdmacht. Hij is op de weg terug van een armbreuk.

Excelsior-verdediger week geschorst
De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft Jurgen Mattheij voor één wedstrijd geschorst. De verdediger van Excelsior kreeg in de tweede helft van de Rotterdamse derby tegen Feyenoord (3-2) een rode kaart na een handsbal op de lijn. Ook Robert van Boxel (Sparta Rotterdam) en Ties Evers (FC Volendam moeten een weekje brommen. Alleen Sparta is tot op heden akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel.

Unieke voorsprong PSV
De voorsprong van PSV op Ajax is uniek. Sinds de invoering van het 'driepuntensysteem' in 1995 was het gat tussen de nummers één en twee in de Eredivisie nog nooit zo groot na 24 speelronden, vond NUsport uit. Het oude record was in handen van Ajax, dat in de jaargang 1997/1998 na 24 speelrondes een voorsprong van twaalf punten had op PSV. Ajax kroonde zich toen overtuigend tot kampioen. In de hele historie van het betaalde voetbal is het slechts twee keer gebeurd dat een koploper na 24 wedstrijden een grotere voorsprong had dan het huidige PSV.

Feyenoorder op vrije voeten
De eerste 'Feyenoord-hooligan' is afgelopen weekend vrijgesproken in Rome. De 29-jarige Joeri uit Oost-Souburg verdween na de rellen rond de Europa League-wedstrijd tussen AS Roma en Feyenoord achter slot en grendel, maar is inmiddels vrijgelaten. Dat meldt PZC. De Romeinse politie heeft onvoldoende bewijs dat hij zich zou hebben misdragen in de Italiaanse hoofdstad. De Feyenoorder wilde een meisje redden uit het strijdgewoel rond de Spaanse trappen, maar werd desondanks in de boeien geslagen.