Oud-AZ'er van tien miljoen maakt transfer: Ik had heel veel opties

Oud-AZ'er van tien miljoen maakt transfer: "Ik had heel veel opties"

Gepubliceerd: dinsdag 24 februari 2015 om 14:25di 24-02-2015 om 14:25

Jozy Altidore zet zijn carrière vol overtuiging voort bij Toronto FC, in Canada. De 25-jarige spits, die AZ ruim anderhalf jaar geleden voor tien miljoen euro verruilde voor Sunderland, hoopt in Noord-Amerika weer succes te beleven na een mindere periode in Engeland. 

"Ik had heel veel opties", vertelt de man die in achttien Premier League-optredens slechts een keer doel trof. "Men zei dat ik werd gedwongen om bij Toronto te tekenen en dat soort onzin, maar ik dacht op dit punt in mijn leven gewoon dat dit een goede keuze was. Het project van deze club heeft me het meest enthousiast gemaakt", aldus de spits die met AZ een KNVB Beker won en in Nederland een abonnement had op het maken van doelpunten tegen Ajax. 

Altidore ziet het vertrek van trainer Paolo Di Canio, na zes wedstrijden in het vorige seizoen, als de grootste reden voor zijn in Engeland als 'miserabel' bestempelde periode bij de Black Cats. "Het moeilijkste aan Sunderland was dat er een bepaald idee was toen ik me bij de club meldde, een bepaalde verwachting. Dat plan was na een maand al verdwenen. Maar degenen die daar het meest onder hebben geleden zijn de fans. Het was voor niemand een fijne tijd."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws