De Tien: opvolgers voor Alves bij Barcelona

De Tien: opvolgers voor Alves bij Barcelona

26-02-2015 10:10
1

Dani Alves is waarschijnlijk bezig aan zijn laatste seizoen bij FC Barcelona. In de gesprekken over een nieuw contract zit geen schot en buitenlandse topclubs azen op zijn handtekening. Daarom vandaag in De Tien: spelers die Alves kunnen opvolgen in Camp Nou.

10. Nathaniel Clyne (Southampton)
Nathaniel Clyne is dit seizoen verrassend goed bezig onder het bewind van Ronald Koeman bij Southampton. De rechtsback wordt ook gevolgd door Manchester United als mogelijke vervanger van Rafael. 

 

9. Seamus Coleman (Everton)
In Engeland strijden de topclubs United en Chelsea om Seamus Coleman aan de selectie toe te voegen. De talentvolle rechtsback staat op dit moment onder contract bij Everton en is daar langzaam uitgegroeid tot assistkoning.

8. Serge Aurier (Paris Saint-Germain)
Serge Aurier, momenteel geblesseerd, kan eventueel aan het einde van dit seizoen transfervrij vertrekken. De Ivoriaan wordt door PSG gehuurd van Toulouse, met een optie tot koop. Gezien de transferban voor Barcelona, is Aurier een interessante keuze als de optie tot koop niet gelicht wordt. 

 

7. Glen Johnson (Liverpool)
Net als Aurier loopt ook het contract van Glen Johnson aan het einde van dit seizoen af. Nu Liverpool ook Arbeloa op het verlanglijstje heeft staan, lijkt het verblijf van Johnson op Anfield wel einde te komen. Maar is hij goed genoeg voor Barça?

6. Gregory van der Wiel (Paris Saint-Germain)
Alves zou aan zijn ploeggenoten hebben verteld dat een overstap naar Paris Saint-Germain zijn voorkeur heeft. Mocht dat het geval zijn, dan zou Gregory van der Wiel er een behoorlijke concurrent bij krijgen. Misschien een ruil?

5. Lukasz Piszczek (Borussia Dortmund)
Lukasz Piszczek wordt al langer in verband gebracht met een overstap naar Camp Nou. Gezien de huidige plaats die Dortmund bezet in de Bundesliga (twaalfde plaats), zou dit voor de rechtsback een extra drijfveer kunnen zijn om te vertrekken.   

4. Juanfran (Atlético Madrid)
Juanfran is de tweede vleugelverdediger in dit rijtje die al langer in verband wordt gebracht met BarçaDe Spanjaard speelde dit seizoen 22 competitiewedstrijden namens Atlético Madrid en staat op drie assists.

 

3. Stephan Lichtsteiner (Juventus)
Stephan Lichtsteiner staat onder andere op het verlanglijstje van Manchester United, Arsenal en Chelsea. De Oostenrijker zou, als een van de steunpilaren bij Juventus, een goede versterking zijn voor de achterste linie van Barcelona en genoot de afgelopen transferperiode al interesse van de Catalanen.

2. Danilo (FC Porto)
Barcelona werd al meerdere malen gelinkt aan de Braziliaan Danilo. De rechtsback staat tot de zomer van 2016 onder contract bij FC Porto en zou daarom ook, naar aanleiding van de transferban, gekocht mogen worden. Bovendien is Danilo een goede vriend van sterspeler Neymar.

1. Pablo Zabaleta (Manchester City)
Naast het feit dat Pablo Zabaleta één van de beste vleugelverdedigers ter wereld is, zou de Argentijn, gezien een samenwerking met Lionel Messi en Javier Mascherano, ook prima passen in de clubcultuur van Barcelona.