De Wolf hint naar trainerschap van zijn oude maatje achterin

Harde ex-verdediger klaar voor Feyenoord-stoel: "Hij is een jongen van de club"

27 februari om 13:39

Voormalig Feyenoorder denkt te weten welke trainer de opvolger van Fred Rutten moet worden. Henk Fraser, zijn vroegere maatje in de achterhoede van de Rotterdammers, zou een uitstekende kandidaat zijn.

"Ik hoorde vrijdagochtend dat Rutten het aan de directie had laten weten, maar heb al eerder gezegd dat hij volgens mij zou vertrekken", reageert De Wolf tegen Voetbal International. "Dat gevoel had ik. Anders zeg je gewoon: 'Jongens, maak je niet druk. We willen verder met elkaar en we komen er wel uit. Als er groen licht is, dan horen jullie het wel'. En dat gebeurde maar niet. Eerst zou er na AS Roma-thuis nieuws komen, vervolgens na FC Utrecht-uit... Nu is er tenminste duidelijkheid."

Bevestigd is het vertrek van Rutten nog niet, maar het lijkt inmiddels wel zeker te zijn dat de samenwerking tot een seizoen beperkt blijft. Voor de opvolger van de oefenmeester hoeft Feyenoord volgens De Wolf niet ver te zoeken. "Ik zou het wel heel erg mooi vinden als mijn grote vriend, met wie ik jaren centraal achterin heb gespeeld, het zou worden. Henk (Fraser, red.) heeft na dit seizoen twee jaar op eigen benen gestaan bij ADO Den Haag, is een jongen van de club, is duidelijk en open. Volgens mij is hij er klaar voor."