Te licht bevonden Eredivisie-spits steelt op bizarre wijze de show in Schotland
Drie doelpunten in drie minuten voor Zeefuik

28-02-2015 18:23
2

Genero Zeefuik heeft zijn club Heart of Midlothian een prima dienst bewezen. Met drie doelpunten in drie minuten droeg de spits ruimschoots bij aan de uiteindelijke 10-0 overwinning op Cowdenbeath.

In de 26ste minuut scoorde de oud-spits van PSV, NEC en FC Groningen score vanaf de strafschopstip, waarna hij een minuut later de marge verdubbelde. Daarmee was de scoringsdrift van Zeefuik nog niet voorbij, want amper een minuut daarna tekende hij met zijn derde treffer van de middag voor een loepzuivere hattrick.

Hearts was jarenlang een vaste kracht in de Schotse Premier League, maar degradeerde afgelopen seizoen. Op het één na hoogste niveau blijkt de club vaak te sterk voor haar opponenten, want met een voorsprong van twintig punten op Hibernian is Hearts hard op weg om terug te keren naar de hoogste afdeling.