Verrassing van tweede seizoenshelft: 'Niveau door hun komst omhoog gebracht'

Verrassing van tweede seizoenshelft: 'Niveau door hun komst omhoog gebracht'

02-03-2015 21:04
3

ADO Den Haag-trainer Henk Fraser is maar wat blij met de winterse versterkingen Wilson Eduardo en Aleksandr Iakovenko die hij kon verwelkomen bij zijn club. Mede daardoor presteert ADO de laatste weken boven verwachting. In de voorbije speelronde werd het 1-1 tussen de Hagenaars en Groningen.

"Eén van de belangrijkste wapens van een trainer is concurrentie in zijn groep. Topsporters hebben een bepaalde drive nodig. Sven Kramer heeft een record, dat hij constant wil verbeteren. Profvoetballers hebben het nodig om de concurrentiestrijd aan te gaan. Dat is bij ons de aanzet geweest voor deze serie", zegt Fraser over de serie van elf punten uit vijf duels in De Telegraaf.

"Als de resultaten dan ook mee gaan zitten, ontstaat er iets in de ploeg", vindt de oefenmeester. Eduardo en Iakovenko hebben derhalve een positieve invloed gehad op ADO. "Hun komst heeft het niveau bij ons omhoog gebracht", vult Aaron Meijers van de Hagenaars aan.

En ook door de aanwezigheid van Hui Wang, de nieuwe Chinese eigenaar, heeft ADO een boost gekregen. De Chinees stond namelijk financieel garant voor de komt van het duo. Het gevolg is een knappe reeks, zag ook Meijers. "De laatste weken hebben we vertrouwen opgebouwd. We kijken vooral nog naar beneden om afstand te nemen, maar Groningen is inmiddels ook in zicht."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s