'Het grote geld? Denk je dat Schöne het geld dat hij nu heeft, kan opmaken?'
Oude clubs onder de indruk van Deen

'Het grote geld? Denk je dat Schöne het geld dat hij nu heeft, kan opmaken?'

03-03-2015 07:54
5

Lasse Schöne verraste maandag met een nieuw contract bij Ajax. Riemer van der Velde, oud-voorzitter van sc Heerenveen, en Jan de Jonge, oud-trainer van Schöne, denken dat hij het maximale uit zijn carrière haalt.

Schöne mislukte zelfs bij Heerenveen, constateert Van der Velde nu wrang. "De les voor sc Heerenveen is dat je soms wat meer geduld met een speler moet hebben. Daar is hij het bewijs van. Want hij is transfervrij bij ons vertrokken", aldus Van der Velde in De Telegraaf. "Lasse was een talent dat in het tweede geregeld zijn doelpuntje meepikte. Maar ik had niet ingeschat dat hij het zo ver zou schoppen."

De Jonge nam Schöne in 2006 mee naar De Graafschap. Hij vindt het mooi om te zien hoe de Deen zich sindsdien heeft ontwikkeld. "Ondanks zijn succes is hij geweldig normaal blijven doen. Dat hij bijtekent bij Ajax verbaast me ook niks. Hij is de club dankbaar dat ze hem bij Ajax hebben opgepikt, voelt zich goed en zijn vrouw en kinderen hebben het in Nederland naar hun zin. En wat is het grote geld? Denk je dat hij het geld dat hij nu heeft, kan opmaken? Alleen als hij idioot doet en dat zit er bij hem niet in. Hij is geen spat veranderd."