De Tien: 'duo-broertjes' die hebben gespeeld voor dezelfde club

De Tien: 'duo-broertjes' die hebben gespeeld voor dezelfde club

Gepubliceerd: vrijdag 6 maart 2015 om 10:10vr 06-03-2015 om 10:10

Het is een bekende uitspraak: het zit in de familie. Door de jaren heen zijn er niet alleen broers geweest die goed konden voetballen, maar die bovendien ook bij dezelfde club hebben gespeeld. Vandaag tien 'duo-broertjes' die ooit, of nog steeds, hetzelfde clubshirt droegen.

10. Diego en Gabriel Milito (Real Zaragoza)
Diego en Gabriel Milito speelden samen bij Real Zaragoza. Diego, nu spelend voor Racing Club, won in 2010 de treble met Internazionale en speelde 25 interlands voor Argentinië. Broer Gabriel maakte de overstap naar FC Barcelona waarmee hij twee keer de Champions League won.

9. Yaya en Kolo Touré (Manchester City)
De gebroeders Touré werden, in het seizoen 2011/12, samen kampioen bij Manchester City. Yaya Touré werd eerder twee keer kampioen met Barcelona, terwijl broer Kolo onder andere met Arsenal de FA Cup won. Kolo speelt nu bij Liverpool.

8. Phil en Gary Neville (Manchester United)
Phil en Gary Neville staan bekend als twee van de grote namen bij Manchester United. De broertjes pakten samen vele prijzen, waaronder zes keer de Premier League. In 2005 maakte Phil Neville de overstap naar Everton. Beide verdedigers zijn inmiddels gestopt met voetballen.

7. Jerome en Kevin-Prince Boateng (Duitsland)
Terwijl Kevin-Prince Boateng nu uitkomt voor het nationale elftal van Ghana, speelde hij wel samen met broer Jerome in de nationale jeugdelftallen van Duitsland. Jerome Boateng speelt nog altijd voor Die Mannschaft, waarmee hij in Brazilië wereldkampioen werd.

6. Sir Bobby en Jack Charlton (Engeland)
Het kan haast niet mooier, een WK winnen met je broer. Het overkwam Sir Bobby en Jack Charlton. In 1966 maakten de broers deel uit van het nationale elftal van Engeland dat het WK in eigen land won. Jack maakte naam bij Leeds United, terwijl Sir Bobby bekend staat als het icoon van Old Trafford. (Sir Bobby Charlton op de foto)

5. Rafael en Fabio Da Silva (Manchester United)
Rafael en Fabio Da Silva begonnen ooit veelbelovend bij Manchester United. In 2013 won het duo de Premier League. Toch werd Fabio aan het einde van dit seizoen verhuurd aan Queens Park Rangers en komt hij nu uit voor Cardiff City. Broer Rafael heeft alle moeite om zich in de basis te spelen onder het bewind van Louis van Gaal.

4. Rio en Anton Ferdinand (West Ham United)
We zijn vooral bekend met de naam Rio Ferdinand, maar ook zijn broer Anton heeft gespeeld op het hoogste niveau in Engeland. Beide broers kwamen uit voor West Ham United. Anton speelde als centrale verdediger voor Sunderland en Queens Park Rangers en komt nu uit voor Reading. Broer Rio speelt bij Queens Park Rangers.

3. Giovani en Jonathan dos Santos (Villarreal)
De broertjes Dos Santos werd, in hun periode bij Barcelona, ooit een veelbelovende toekomst toebedeeld. Toch kwamen de verwachtingen voor beide broers niet uit. Giovani en Jonathan dos Santos spelen nu samen bij Villarreal.

2. Michael en Brian Laudrup (Ajax)
Michael en Brian Laudrup staan bekend als twee van de beste voetballers die Denemarken ooit heeft voortgebracht. De Deense broers speelden allebei voor Ajax. Michael maakte verder naam bij Barcelona en Juventus, terwijl broer Brian in 1992 Europees kampioen werd met Denemarken.

1. Ronald en Frank de Boer (Ajax)
Frank en Ronald de Boer zijn de meest succesvolle broers van ons vaderlandse voetbal. De broers maakte furore bij Ajax, met de Champions League-winst in 1995, en vertrokken samen naar respectievelijk FC Barcelona en Glasgow Rangers waar ook vele prijzen werden gepakt. Frank speelde 112 interlands voor het Nederlands elftal. Broer Ronald kwam 67 keer in actie voor Oranje.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws