Cruijff lacht in zijn vuistje om 'zootje' bij Real Madrid: Gebrek aan kwaliteit
"Ik kan me daar aan ergeren"

Cruijff lacht in zijn vuistje om 'zootje' bij Real Madrid: "Gebrek aan kwaliteit"

05-03-2015 01:33
10

Real Madrid bracht zichzelf vorig jaar in de problemen door Zinedine Zidane aan te stellen als coach van Castilla, terwijl de Fransman niet over de juiste papieren beschikte. Johan Cruijff kan een lach niet onderdrukken.

Zidane werd in oktober voor drie maanden geschorst. Inmiddels staat hij weer aan het roer bij het tweede elftal van Real. Cruijff heeft de situatie met stijgende verbazing gevolgd. "Real heeft een absurd probleem gecreëerd. Ze wisten toch dat Zidane geen diploma had?", vraagt het Nederlandse icoon van rivaal FC Barcelona zich hardop af in een interview met El Enganche.

"Het is een gebrek aan kwaliteit, bij beide partijen. Het is de plicht van elke club om de regels te volgen. Real en Zidane hebben iets illegaals gedaan en dat kan niet. Ik kan me daar aan ergeren. Real heeft er een zootje van gemaakt."

Cruijff is hoe dan ook van mening dat Zidane in beginsel helemaal geen diploma hoeft te halen. "In de historie van het voetbal waren er maar een paar beter dan Zidane. Hij kent het spelletje door en door. In Nederland hebben we dat veranderd. Frank de Boer, Marco Van Basten, Frank Rijkaard en Ronald Koeman hebben het vak als assistent geleerd. Zo hoort het."