Het is onmenselijk, ze behandelen spelers en personeel als slachtvee
"Het is gewoon bewust iemands carrière kapotmaken"

"Het is onmenselijk, ze behandelen spelers en personeel als slachtvee"

06-03-2015 08:05

Arjan Swinkels speelt tegenwoordig zijn wedstrijden bij Roda JC, na een min of meer gedwongen vertrek bij Lierse SK. Bij de Belgische club werd hij van het ene op het andere moment buitenspel gezet, samen met enkele ploeggenoten. Hij was niet meer welkom bij de selectie, zonder reden. Van vaste waarde naar 'slechtvee'.

Swinkels baalde van zijn eigen situatie, maar vooral de problemen van Dusan Micic doen hem pijn. Hij zette een handtekening onder een contract, een week later stond hij op straat. "Nog los van mijn situatie, die van hem is pas écht schrijnend. Voor mij is het gedoe rondom Micic het meest typerend voor de manier waarop sommigen binnen Lierse met anderen omgaan. Dat dat gedrag niet de schoonheidsprijs verdient, is nog zwak uitgedrukt."

"Het is onmenselijk, ze behandelen spelers en personeel als slachtvee", vervolgt Swinkels zijn verhaal in Voetbal International. "Ze geven die jongen een contract en een week later zeggen ze dat hij kan opflikkeren! Als je hem eigenlijk niet wil, waarom doe je dat dan? Dat is gewoon bewust iemands carrière kapotmaken. Hij kan nu een half jaar niks."

Bij de verdediger is er vooral frustratie over het feit dat hij niet weet waarom hij weg moest. "Toen ik in de zomer van 2012 bij Lierse kwam, raakte ik geblesseerd aan een meniscus. Maar van januari 2013 tot een paar weken geleden heb ik, op een kleine blessureperiode aan het begin van dit seizoen na, alles gespeeld. Ik weet oprecht nog steeds niets waarom ik weg moest."