Klaassen kijkt uit naar doorbraak Ajax-talenten: Ik verheug me er wel op
"Het blijft afwachten, de stap naar Ajax 1 is de lastigste van allemaal"

Klaassen kijkt uit naar doorbraak Ajax-talenten: "Ik verheug me er wel op"

06-03-2015 09:49
2

Davy Klaassen kijkt er naar uit om samen met Adelhak Nouri en Donny van de Beek op het veld te staan bij het eerste elftal van Ajax. De middenvelder ziet veel toekomst in de twee talentvolle spelers uit de jeugdopleiding van de regerend landskampioen. Tijdens het trainingskamp in Qatar maakte Klaassen de twee jongelingen al van dichtbij mee.

"Toen ik Appie en Donny in Qatar zag lopen, moest ik wel even aan mijn eerste trainingskamp denken, samen met Ouasim Bouy", zegt Klaassen in gesprek met Ajax Life. Hij ging in januari 2012 voor het eerst mee met de hoofdmacht van de Amsterdammers.

De middenvelder van Ajax ziet veel toekomst in de twee talenten uit de Ajax-opleiding. "Het is lastig te vergelijken, maar ik denk wel dat zij al beter zijn in het positiespel dan ik destijds. Ze pakken het wat sneller op. En ze zijn ook nog een jaar jonger. Ik verheug me er wel op om met ze samen te spelen, ze kunnen eigenlijk alleen maar beter worden."

"Maar het blijft afwachten, de stap naar Ajax 1 is de lastigste van allemaal", geeft Klaassen tot slot een waarschuwing richting de talentvolle spelers. De 22-jarige Ajacied is zelf het goede voorbeeld. Hij kwam vanuit eigen opleiding en is nu een van de belangrijkste spelers in de selectie van trainer Frank de Boer.