Voormalig Nederlands international: Voorlopig keer ik niet naar Nederland terug
Jaliens van persona non grata bij degradatiekandidaat naar speeltijd bij middenmoter

Voormalig Nederlands international: "Voorlopig keer ik niet naar Nederland terug"

07-03-2015 17:30
1

Het Australische avontuur van Kew Jaliens leek een naar einde te krijgen. De verdediger werd ineens de wacht aangezet bij Newcastle Jets, een ploeg die stroef draait in de A-League. Hij zou stoken binnen de club en een coup voorbereid hebben. Inmiddels ziet alles er weer beter uit. Hij is vertrokken bij de degradatiekandidaat en speelt nu bij het 'grote' Melbourne City.

"Melbourne City heeft heel veel mogelijkheden. Door de inbrengt van Manchester City zijn de faciliteiten enorm en is het niveau van de selectie gestegen", zegt Jaliens in gesprek met Voetbal International. "Melbourne City bindt nu grote sponsors zoals NIKE en Etihad, haalt gearriveerde marquee players en de aanwezigheid van trainer John van 't Schip en verdediger Robbie Wielaert is een leuke bijkomstigheid."

Jaliens werd van verschillende dingen beschuldigd bij Newcastle Jets, onterecht in zijn ogen. Er waren wel problemen tussen selectie en trainer. "Dieptepunt was de 7-0 nederlaag bij Adelaide United; er moest iets veranderen. Als aanvoerder heb ik mijn zegje namens de selectie gedaan. Later beweerde de club dat de oudere spelers aan het stoken waren, een coup hadden beraamd. Daar is niets van waar."

De Nederlander vertrok, hij tekende een contract van zes weken bij Melbourne City. Mogelijk krijgt het een vervolg. Als dat niet is, keert Jaliens niet terug naar Nederland. "Gezien mijn leeftijd is het logisch dat ik heb nagedacht over de toekomst, om te voorkomen dat ik in het zwarte gat zou vallen. Eigenlijk wilde ik in de Verenigde Staten een voetbalschool opzetten. Maar mijn gezien en ik hebben de afgelopen twee jaar in Australië heel prettig geleefd."

"En mede door de successen van de Australische ploeg - het winnen van de Azië Cup - leeft het voetbal als nooit tevoren. Voorlopig keer ik niet naar Nederland terug", aldus Jaliens.