Barcelona maakt er met Messi en Suarez weer een heerlijke voetbalshow van
Recordhattrick voor Argentijn

Barcelona maakt er met Messi en Suarez weer een heerlijke voetbalshow van

08-03-2015 13:55

Mede dankzij een recordhattrick van Lionel Messi heeft FC Barcelona zondag weer een ouderwetse voetbalshow weggegeven. Rayo Vallecano werd met liefst 6-1 verslagen.

Messi onderscheidde zich weer eens met een hattrick, zijn 32e in alle competities namens Barcelona. Nooit eerder slaagde een speler er in voor een Spaanse club zo vaak ten minste driemaal te scoren in één duel. Achter Messi volgen Telmo Zarra, die bij Athletic Bilbao in de jaren veertig en vijftig tot 31 hattricks kwam, Alfredo Di Stéfano (28) en Cristiano Ronaldo (27). Die laatste twee waren trefzeker als speler van Real Madrid.

Messi kwam bovendien op de topscorerslijst van dit seizoen op gelijke hoogte met Ronaldo; beiden scoorden tot dusverre dertig keer. Daarnaast was het zijn 24e hattrick in de Primera División, waarmee hij Ronaldo (23 hattricks) naar plaats twee drukt.

Luis Suárez en Gerard Piqué maakten zondag de andere doelpunten voor Barcelona. Suarez maakte de openingstreffer en het laatste doelpunt, Piqué verzorgde tussendoor de 2-0. Daniel Alves kreeg nog rood voor een overtreding op Alberto Bueno, die de toegekende penalty zelf benutte en daarmee de eer redde. Eerder in de tweede helft was Rayo ook al met tien man komen te staan.

FC Barcelona profiteert met de zege optimaal van de nederlaag van Real Madrid, een dag eerder bij Athletic Bilbao. De Catalanen nemen de koppositie in de Primera División over van de grote concurrent.