PSV-pechvogel zit stuk na 'rotnieuws': 'Het kwam nóg harder aan, heel heavy
"Dit is heel heavy"

PSV-pechvogel zit stuk na 'rotnieuws': 'Het kwam nóg harder aan, heel heavy"

11-03-2015 15:27
1

NAC Breda verloor afgelopen zondag niet alleen de wedstrijd tegen Feyenoord (3-0). Ook zag de Brabantse ploeg Menno Koch uitvallen voor de rest van het seizoen. De PSV-huurling heeft een zware kruisbandblessure opgelopen.

"Dit is een aderlating voor NAC. Het is voetbal en je weet dat dit kan gebeuren, maar voor Menno is het rotnieuws. Wij wensen hem een zeer voorspoedig herstel toe", zei trainer Robert Maaskant op de website van NAC. Een fikse klap voor NAC, dat tegen degradatie knokt. "Simpelweg omdat Menno in de korte periode dat hij in Breda speelt heel veel indruk heeft gemaakt op ons. Hij was een absolute meerwaarde", citeert Voetbal International.

Koch heeft net te horen gekregen wat er gaat gebeuren. "De verwachting is dat ik binnen niet al te lange termijn onder het mes kan. En vanaf dan zal alles in het teken staan van mijn herstel. De blessure is dermate ernstig dat mijn kruisband vervangen zal moeten worden."

De jongeling, die zijn zware blessure opliep na een tackle op Feyenoorder Elvis Manu, staat minimaal zeven maanden aan de kant. "Ik had niet eens gek veel pijn nadat het gebeurde. En ook qua vocht in de knie viel het mee. Dat maakt dat de mededeling van de artsen alleen maar nóg harder aankwam. Dit is heel heavy."

Samen met Dirk Marcellis vormde hij na de winterstop het hart van de defensie. Nu mag naar alle waarschijnlijkheid Henrico Drost het op zijn plaats proberen. Een langer verblijf in Breda is in ieder geval niet uitgesloten, meldt eerdergenoemd medium. "Ik voel me erg gewaardeerd door de trainer en mijn ploeggenoten. Ik voel me er erg rot bij dat ik de club nu niet meer kan helpen in de strijd om lijfsbehoud. Voor mij geldt nu: herstellen. Ik wil fitter en sterker terugkomen dan ooit."