Janko verwijt De Jong niets: Ik weet niet zeker of Luuk dat heeft gezegd
"Had in de gaten dat er dingen speelden binnen de club waar ik geen invloed op had"

Janko verwijt De Jong niets: "Ik weet niet zeker of Luuk dat heeft gezegd"

13-03-2015 09:20

Marc Janko deed het goed in het shirt van FC Twente, de club die hem haalde als opvolger van Blaise N'Kufo. Ondanks goede prestaties vertrok de Oostenrijker uit het niets uit Enschede.

"Mijn besluit te vertrekken bij FC Twente was de moeilijkste beslissing in heel mijn carrière", zegt Janko in gesprek met Twente Insite. "Ik was bezig aan een geweldig seizoen, maar had ook in de gaten dat er dingen speelden binnen de club waar ik geen invloed op had. Uit het niets werd ik uit de basiself gehaald, terwijl ik toch best een aantal doelpunten had gescoord."

Verhalen gaan dat Luuk de Jong, als nummer tien spelend achter Janko, het bestuur een keuze heeft gegeven: 'Janko eruit of ik vertrek'. "Ik weet niet zeker of Luuk dat heeft gezegd tegen Joop (Munsterman, voorzitter, red.), maar uiteindelijk maakt dat ook niet meer uit. Op dat moment was ik 28 en plotseling kreeg ik een aanbod van FC Porto."

"Een club die ik zie als één van de grootste clubs in Europa. Ik heb er goed over nagedacht en besloten dat het voor mij tijd was om te gaan en voor mijn kans te gaan bij FC Porto", aldus Janko. Een succes werd het niet. Via het Turkse Trabzonspor kwam hij terecht in Australië bij Sydney FC. "Wat ik na dit seizoen ga doen weet ik nog niet. Ik sta overal voor open. In juni ben ik transfervrij, maar ik wil nu nog niet al teveel op de zaken vooruitlopen."