'NAC wrijft in de handen om bijna twee ton, maar moet mogelijk indammen'

'NAC wrijft in de handen om bijna twee ton, maar moet mogelijk indammen'

Gepubliceerd: vrijdag 13 maart 2015 om 11:52vr 13-03-2015 om 11:52

Bij NAC Breda is jeugdspeler Oguzhan Kazanci nog niet doorgebroken, maar vanuit Turkije zijn er clubs die hem wel willen overnemen. Voor de Brabanders zou de opleidingsvergoeding van bijna twee ton uitstekend uitkomen.

De twintigjarige Kazanci heeft de aandacht getrokken van Samsunspor en Rizespor, meldt Voetbal International. De verdediger van de beloften speelt al zijn hele jeugd in de opleiding van NAC, waardoor de vergoeding flink opgelopen is. Volgens de reglementen van wereldvoetbalbond FIFA mogen de Bredanaars 187.500 euro vragen voor Kazanci.

Die som is voor Samsunspor en Rizespor te gortig, bleek afgelopen winterstop al tijdens onderhandelingen met de nu opgestopte technisch directeur Graeme Rutjes. De zaakwaarnemer van Kazanci heeft aan VI laten weten dat zij 'tegen de opleidingsvergoeding aanhikken'. Trainer Robert Maaskant heeft nu ook het takenpakket van Rutjes, maar hij had nog geen contact met de Turken.

De belangstelling is er echter nog steeds, weet de agent van Kazanci, die nog als amateur speelt bij NAC. De clubs zijn ook bereid te betalen voor de defensieve kracht, maar bijna twee ton is 'nicht im frage'. NAC zal de vergoeding dan fors moeten laten zakken.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws