Mourinho: 'Als ik naar andere managers kijk is er wel een heel groot verschil'
Portugees zet zichzelf wederom op een voetstuk

Mourinho: 'Als ik naar andere managers kijk is er wel een heel groot verschil'

15-03-2015 09:14
10

Jose Mourinho is op zijn zachtst gezegd niet bescheiden als het gaat om zijn functioneren als manager in de Engelse Premier League. Naar zijn mening staan zijn de meeste managers in Engeland beduidend minder dan hijzelf en kunnen alleen grootheden zoals Louis van Gaal, Pep Guardiola en Arsene Wenger naast hem staan vanwege de in het verleden geleverde prestaties.

"Mensen maken zich veel te veel zorgen om mijn persoon dan ze moeten doen. Ze weten niet wat geluk is. Mijn geluk haal ik als eerste uit het mezelf vergelijken met andere managers, ik zie er dan slechts een paar die naast me kunnen staan als je kijkt naar de behaalde successen. Als ik naar andere managers kijk is er toch wel een heel groot verschil", aldus Mourinho tijdens de persconferentie in de aanloop naar de komende competitiewedstrijd tegen Southampton.

De Portugese manager van Chelsea gaf tekst en uitleg over zijn uitspraken ter zake de andere managers in de Engelse competitie. "Als je naar de managers kijkt in de Premier league, wie heeft er de Champions League gewonnen? Van Gaal en ik. Welke manager heeft hier de titel twee keer of meer gewonnen, Arsene Wenger en ik. Hoeveel managers hebben alle prijzen gepakt in Engeland, nou zeg mij maar eens hoeveel dat er zijn dan. Wie heeft er in Europa meer dan zeven landstitels gepakt als manager en hoeveel wonnen de Champions League minimaal twee keer? Carlo Ancelotti pakte er drie, Pep Guardiola en Van Gaal ieder twee. Wat mij speciaal maakt is dat ik hier allemaal boven sta."