De Eredivisie-flops van dit weekend: PSV meldt zich, Feyenoord hofleverancier
Wie vielen deze week door de mand?

De Eredivisie-flops van dit weekend: PSV meldt zich, Feyenoord hofleverancier

16-03-2015 11:00
9

De 27ste speelronde in de Eredivisie is achter de rug, tijd om de balans op te maken. Wie viel door de mand? Met drie keer Feyenoord en één keer koploper PSV.

Alessandro Damen (Excelsior)
Houdt de geroutineerde Gino Coutinho uit de basis, maar kon afgelopen weekend geen moment laten zien waarom. Had beter kunnen antwoorden bij het trio aan doelpunten van Willem II.

Wedden

Meer odds

Mawouna Amevor (Go Ahead Eagles)
Liet directe tegenstander Adnane Tighadouini keer op keer naar binnen snijden en na een paar waarschuwingschoten was het in de laatste minuut raak. Mag zich de zure en dure nederlaag aanrekenen.

Wesley Hoedt (AZ)
Hopelijk zat Lazio vrijdagavond tijdens het duel met Vitesse niet op de tribune, want Hoedt ging twee keer verschrikkelijk in de fout. In Italië worden ongelukkige uitglijders niet geaccepteerd.

Steven Pereira (PEC Zwolle)
Een pijnlijkere avond is eigenlijk niet denkbaar. Kwam aan het begin van de tweede helft binnen de lijnen, maar speelde zo ongelukkig dat Ron Jans hem na tachtig minuten weer naar de kant haalde. Zenuwen nekten hem.

Joey van den Berg (sc Heerenveen)
Stelde tevreden vast dat Ajax en Feyenoord met hem in verband worden gebracht, maar in een rechtstreeks duel met één van die clubs gaf hij niet thuis. Gaf de bal wel heel veel vaak cadeau aan Ajax en liet het koppie daarna ook nog eens veel te vaak hangen.

Jens Toornstra (Feyenoord)
Voor de derde week op rij vroegtijdig naar de kant gehaald door Fred Rutten. Is het helemaal kwijt de laatste tijd; een weekje rust zou hem goed doen.

Lex Immers (Feyenoord)
Loopt net als Toornstra op zijn laatste benen. Mocht in de slotfase van het duel met Dordrecht blijven staan, kwam talloze keren in kansrijke positie, maar vermoeidheid speelde hem parten.

Mark Uth (sc Heerenveen)
Wat was er gebeurd als hij wél zijn kansen had benut? Kreeg een kans voor open doel, maar liet de bal knullig over zijn voet heen rollen. Dacht bovendien in de eerste helft te scoren, maar directe tegenstander Joël Veltman gaf het beslissende tikje.

Alex Schalk (Go Ahead Eagles)
Droomde ongetwijfeld van een heldenrol op zijn geliefde Avondje NAC, maar het pakte net even anders uit. Speelde ongelukkig, viel geblesseerd uit en zag de thuisclub op het laatste moment de 1-0 maken.

Tomas Necid (PEC Zwolle)
Zit niet lekker in zijn vel. Hielp vorige week de ene na de andere kans om zeep en was ook tegen Twente erg ongelukkig. Opvallend, omdat hij in de eerste seizoenshelft niet te stoppen was.

Luuk de Jong (PSV)
Speelde zijn slechtste wedstrijd van het seizoen in de week dat hij in de voorselectie van Oranje werd opgenomen. Miste een penalty en twee opgelegde kansen en hield daardoor de strijd om de topscorerstitel met Memphis Depay (zestien goals, één meer dan De Jong) spannend.

Mitchell te Vrede (Feyenoord)
Is tegen kleine clubs vaak op dreef, maar kon het aan de Krommedijk niet bolwerken. Miste een gouden kans, werd vervolgens naar de kant gehaald, waarna vervanger Anass Achahbar zich tot matchwinner kroonde.