Dat waren exceptionele talenten die iets toevoegden aan het Nederlandse voetbal
Valckx over nieuwe statistiek Ajax

"Dat waren exceptionele talenten die iets toevoegden aan het Nederlandse voetbal"

17-03-2015 07:51
2

Ajax eindigde zondag de competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen met louter spelers uit Nederland. Stan Valckx maakte datzelfde in 1995 mee bij PSV.

In 2007, toen Valckx in Eindhoven technisch manager was, gebeurde juist het omgekeerde en eindigde PSV met alleen buitenlandse spelers. "Ook toen hadden we als uitgangspunt om indien mogelijk Nederlandse jongens aan te trekken, maar die waren vaak een stuk duurder dan buitenlandse jongens met dezelfde kwaliteit. Daarom kozen we voor relatief onbekende buitenlandse talenten die zich bij PSV verder ontwikkelden, zoals Farfan, Gomes en Alex", zegt hij in De Telegraaf.

Valckx speelde nog samen met Romario, Ronaldo en Luc Nilis. "Dat waren exceptionele talenten die echt iets toevoegden aan het Nederlandse voetbal. Het is de realiteit dat we voor spelers van dat niveau tegenwoordig veel minder interessant zijn, omdat het grote geld niet in Nederland is te verdienen. Toch denk ik dat het belangrijk voor de topclubs is om in het buitenland te blijven kijken. Daar vind je spelers met de echte wil om te winnen, broodvoetballers die precies weten wat het vak inhoudt", besluit Valckx.