Voormalig Ajax-spits 'verdrietig en trots': We hebben de club vanaf nul opgebouwd
Arveladze denkt nog niet na over toekomst

Voormalig Ajax-spits 'verdrietig en trots': "We hebben de club vanaf nul opgebouwd"

17-03-2015 10:42
1

Shota Arveladze is bedroefd dat zijn trainersjob bij het Turkse Kasimpasa ten einde is. De voormalig spits van Ajax en AZ trok onlangs zijn conclusies en zette er een punt achter. De door hem gevraagde Jan Wouters neemt de taken tot het einde van het seizoen over.

"Normaal gesproken keert Wouters daarna terug in zijn rol als hoofd van de jeugdacademie", zegt Arveladze tegen De Telegraaf. De Georgiër heeft het moeilijk met zijn besluit op te stappen. "Ik heb een fantastische tijd bij Kasimpasa gehad, dus ben ik nu wel verdrietig. Het eerste jaar werden we zesde en vorig seizoen zelfs vierde. We hebben de club vanaf nul opgebouwd tot waar die nu staat. Daar ben ik trots op."

Na de winterstop zette Kasimpasa een slechte reeks neer, waardoor de club afzakte naar de tiende plek. "Voor de winterstop presteerden we met 23 punten uit zestien wedstrijden gewoon goed, maar daarna wilde het maar niet lukken. In de laatste zes duels kregen we vijf penalty’s tegen en we gaven telkens te makkelijk een voorsprong uit handen. Vorige week tegen Akhisar stonden we zelfs met 2-0 (het werd 2-2, red.) voor."

Het vertrek is nu nog zo vers, dat Arveladze nog geen toekomstbeeld heeft. "Of ik in Turkije werkzaam wil blijven? Of ik me in de toekomst als hoofdcoach van Ajax of AZ zie?", vraagt hij zich hardop af. "Nogmaals, dit is niet het moment om daar over te praten. Met AZ heb ik twee keer gesproken, waarna ik zelfs een officiële aanbieding kreeg. We zullen zien wat de toekomst brengt."

Bij Kasimpasa is ook een aantal uit de Eredivisie bekende spelers actief. Naast de Nederlanders Ryan Babel en Ryan Donk zijn dat voormalig PSV-doelman Andreas Isaksson en Sanharib Malki, de spits die bij Roda JC furore maakte.