Opvolger Rutten bekend: Van Bronckhorst krijgt leiding bij Feyenoord
Witte rook uit Rotterdam

Opvolger Rutten bekend: Van Bronckhorst krijgt leiding bij Feyenoord

23-03-2015 16:54
10

Giovanni van Bronckhorst volgt met ingang van volgend seizoen Fred Rutten op als hoofdtrainer van Feyenoord. Hij heeft een contract voor twee seizoenen ondertekend. Dat meldt de Rotterdamse club maandagmiddag via de officiële kanalen.

Na de breuk met Rutten waren er volgens diverse media twee kandidaten in de race om de vacante positie in te vullen: Van Bronckhorst en Jean-Paul van Gastel. Laatstgenoemde was net als Van Bronckhorst assistent-trainer bij de Rotterdammers en blijft aan in die functie. Van Gastel tekent 'op korte termijn een nieuw, driejarig contract'.

Gio vindt het een 'enorme eer' om hoofdtrainer te worden van Feyenoord. '"Dat ik uitgerekend bij de club waar ik ooit als F-pupil ben begonnen en na een lange carrière ben teruggekeerd nu hoofdtrainer word, vervult mij met trots en ik ben dan ook uitermate dankbaar voor het vertrouwen dat Feyenoord in mij heeft gesteld", aldus de voormalig international van Oranje.

"Als assistent-trainer heb ik veel geleerd van zowel Ronald Koeman als Fred Rutten. Voor mij wacht nu samen met Jean-Paul en mijn staf een fantastische volgende uitdaging, waar ik ontzettend naar uitkijk", klinkt het uit de mond van Van Bronckhorst, die samen met Rutten en Van Gastel 'met dezelfde inzet en toewijding' het seizoen afmaakt. "Het is goed voor de club dat er nu duidelijkheid is richting volgend seizoen."