'Historische bijeenkomst met maatregelen die het voetbal in leven houden'

'Historische bijeenkomst met maatregelen die het voetbal in leven houden'

26-03-2015 23:08
Serie A 2 Reacties

Een situatie als waarin Parma is beland door het faillissement is in de toekomst niet meer mogelijk in de Serie A. Dat is de uitkomst van maatregelen die de Italiaanse voetbalbond (FIGC) heeft genomen.

"Als het terugbrengen van aantal clubs in de Serie A naar achttien de moeder van alle hervormingen is, dan is dit de vader", is de uitleg van FIGC-president Carlo Tavecchio volgens Voetbal International. "Dit is een historische bijeenkomst met de introductie van maatregelen die het Italiaanse voetbal in leven houden."

De bond stelt een Financial Fair Play-systeem in waarbij clubs van tevoren moeten bewijzen voldoende liquiditeiten te hebben om een volledig seizoen af te ronden. Daarnaast moeten personen bij het verkrijgen van tien procent of meer van de aandelen een bankgarantie overleggen. Deze maatregelen worden genomen vanwege het faillissement van Parma.

"Italië zit al acht jaar in een recessie. Clubs hebben veel inkomsten zien verdwijnen en hebben te kampen met liquiditeitsproblemen. Daarom moeten we deze hervorming doorvoeren."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s