Spanje schudt Oekraïne van zich af, maar moet Slowakije nog voor zich dulden
Spanjaarden zuinigjes langs Oost-Europeanen

27-03-2015 22:35

Spanje heeft in de EK-kwalificatie in eigen land een zeer belangrijke overwinning geboekt op Oekraïne, dat dankzij een doelpunt van Alvaro Morata met nipte cijfers werd verslagen (1-0). Koploper Slowakije had geen kind aan Luxemburg (3-0) en is in Groep C nog zonder puntenverlies.

Morata was de gevierde man bij de Spanjaarden. De aanvaller van Juventus, die een kans in de basis kreeg omdat Diego Costa geblesseerd is, maakte na 27 minuten met een lobje over de Oekraïense doelman het enige doelpunt. Spanje ontsnapte in de tweede helft aan de gelijkmaker. De ploeg van bondscoach Vicente Del Bosque speelt dinsdag in Amsterdam een oefeninterland tegen het Nederlands elftal.

Slowakije, dat in oktober voor een stunt zorgde door Spanje te verslaan, dankte de overwinning op Luxemburg aan doelpunten van Adam Nemec, Vladimir Weiss en Peter Pekarik. De ploeg doet het verrassend goed in Groep C, want mede dankzij een spectaculaire 2-1 overwinning op Spanje is Slowakije na vijf wedstrijden nog zonder puntenverlies.