'Hurricane' heeft 79 seconden nodig: Het is nog een beetje onwerkelijk
Tottenham-spits beleeft mooiste moment van carrière

'Hurricane' heeft 79 seconden nodig: "Het is nog een beetje onwerkelijk"

27-03-2015 23:15
1

Harry Kane leeft momenteel in een droomwereld. De 21-jarige spits van Tottenham Hotspur beleefde dit jaar zijn grote doorbraak in de Premier League en mocht vrijdag debuteren in het Engelse elftal.

Kane had amper een minuut nodig om zijn eerste interland op te luisteren met een doelpunt. "Dit is geen slechte start'', zei Kane een tikkeltje beduusd na de winst op Litouwen (4-0). "Hier heb ik van gedroomd, het is momenteel nog een beetje onwerkelijk.'' De Engelsman voert met negentien treffers samen met Diego Costa (Chelsea) de topscorerslijst in de Premier League aan.

Bondscoach Roy Hodgson zette hem desondanks tegen Litouwen op de bank, maar in de 72e minuut mocht Kane de moegestreden aanvaller Wayne Rooney vervanger. Een minuutje later maakte hij zijn faam al waar met een doeltreffende kopbal, op aangeven van Raheem Sterling. "Dit is het hoogtepunt van mijn carrière tot nu toe. Hopelijk kan ik zo doorgaan en is dit doelpunt slechts het begin. Ik ben heel blij voor de jongens dat we gewonnen hebben.''