EK-kwalificatieduel in Montenegro gestaakt; doelman geraakt door vuurwerk
Ongeregeldheden in Montenegro zorgen voor staking

27-03-2015 23:22
3

De EK-kwalificatiewedstrijd tussen Montenegro en Rusland is na 66 minuten gestaakt. De Russische voetballers stapten van het veld in Podgorica nadat supporters van het gastland opnieuw met vuurwerk hadden gegooid.

Het duel was na amper een halve minuut spelen ook al stilgelegd, omdat doelman Igor Akinfejev was geraakt door een vuurpijl. De Russische keeper keerde na een afkoelingsperiode van een half uur niet meer terug op het veld. Vlak nadat Rusland in de 66e minuut een strafschop had gemist via Roman Sjirokov, ging het opnieuw mis in Podgorica.

Supporters gooiden allerlei voorwerpen op het veld, waarna de Russen er genoeg van hadden. Het leidde tot het nodige tumult op het veld met ruziënde spelers. De wedstrijd werd definitief gestaakt door de Duitse scheidsrechter Deniz Aytekin. Het stond op dat moment nog 0-0. Wanneer en óf het duel wordt uitgespeeld, is nog niet bekend.