Dost: Er werd geouwehoerd, een beetje door mij heen geschreeuwd
"Nee, dat was lachen"

Dost: "Er werd geouwehoerd, een beetje door mij heen geschreeuwd"

28-03-2015 13:14
2

De trainingsweek van het Nederlands elftal in de aanloop naar de kwalificatiewedstrijd tegen Turkije stond voor Bas Dost in het teken van genieten. De spits is blij er bij te zijn.

"Het is lang geleden, had heel veel jongens lang niet meer gezien of gesproken. Zoals Daryl Janmaat en Luciano Narsingh", vertelt hij aan OnsOranje. “Het is een leuke ervaring. De eerste dagen heb ik vooral genoten en ik probeer op de training gewoon mijn best te doen."

Dost moest eerder deze week een praatje houden voor de selectie. "Dat was heel onverwachts, bij een diner. Toen werd mij dat even verteld. Ik heb gezegd wat er in me opkwam, maar ik denk dat niemand het echt voor zijn plezier doet. Het is niet één van mijn grootste kwaliteiten. Er werd een beetje geouwehoerd, een beetje door mij heen geschreeuwd. Nee, dat was lachen."

Bondscoach Guus Hiddink trainde de laatste dagen een aantal keer het plan B, die in werking treedt als er gescoord moet worden tegen de Turken. Dost, die op de bank begint, vormt dan de aanval met Klaas-Jan Huntelaar. "Een duo met Huntelaar, een speler die ik van jongs af aan al geweldig vind, dat is iets leuks natuurlijk. Dat ging op de training prima. Het was heel kort, maar het was in orde."